Historien bag

Jeg startede allerede med små idéer om at skabe noget unikt og personligt tilbage i 2016. Med tiden blev idéerne til et kreativt hobbyprojekt, hvor nysgerrighed og mit kreative mindset var drivkraft for at skabe et produkt, som kan repræsentere noget personligt. Jeg studerede på daværende tidspunkt industriel design på Aalborg Universitet, og som studerende fik jeg hurtigt en tilknytning til Aalborg. Grundlæggende følelser omkring det at have en personlig tilknytning til og kærlighed for noget, var for alvor med til at forme retningen for mit hobbyprojekt. Pludselig mødtes nysgerrigheden for at skabe og min personlige tilknytning til Aalborg. Det satte gang i udviklingen af et produkt, som bygger på følelser, oplevelser, personlig udvikling, udfordringer og sejre, altsammen minder som Aalborg i dag er et symbol på for mig.

Fra tegninger til fysiske modeller

Aalborg som by blev dermed omdrejningspunktet for min produktudvikling i mit lille hobbyprojekt. Det vigtigste mål var at jeg, i mit hjem, kunne nyde synet af et produkt, som for mig repræsenterer Aalborg på en unik og simpel måde. Det skulle bestå af, for mig, genkendelig vartegn for Aalborg kombineret med lækre materialer. Jeg var særligt optaget af muligheder og formgivning i træ. Det gjorde også at jeg anskaffede mig en lille CNC fræser, som gjorde det muligt at fræse i forskellige træsorter. Det første jeg brugte fræseren til var at fræse bygninger. Skitser og tegninger som hidtil var på computerskærm og papir, kom til live på en hel anden og tiltalende måde. Samtidig kunne den også programmeres til at fræse bynavn, og jeg fik udviklet et vægophæng. Processen var spændende og med et hav af modeller til afprøvning af størrelser, farver, former, ophængsmetoder, detaljegrader og robustheden begyndte mit produkt at tage form. De små udfræsninger af bygninger og andre vartegn, fræst i træplader, kunne samlet danne en skyline af Aalborg.

Udfordringer og løsninger

Dog var der problemer med kirkespir der knækkede og små detaljer, som ikke kunne fræses. Det fik mig til at undersøge muligheder for at få hjælp til at lave en samlet udskæring. På min hjemegn i det midtjyske, kom jeg i kontakt med en lokal metalvirksomhed. De kunne laserskære i metal og samle alle mine små modeller til en samlet udskæring. Det havde flere fordele, bl.a. var detaljegraderne meget højere, spir og andre tynde udskæringer meget robuste og så kunne det skæres meget hurtigere end på min lille fræser. Ydermere kunne den lokale møbelsnedker assistere med at finde de rette dimensioner til trælisten, som kunne få metal udskæringen til at stå på et bord og hænge på væggen. De sidste specifikationer af min studieby Aalborg kom på plads, og jeg var ovenud tilfreds med resultatet. Jeg nåede i mål med, hvordan produktet skulle se ud, og hurtigt efter kom min fødeby Skive til og efterfølgende Viborg som jeg har brugt mange år af mine ungdom i.

Fra hobbyprojekt til virksomhed

Undervejs i processen oplevede jeg en stigende interesse fra venner og familie. Det var jo fantastisk at opleve andre end jeg selv rent faktisk kunne lide produktet. Min første solgte version af Aalborg var en kæmpe forløsning ovenpå knap 3 års udvikling ved siden af studie, arbejde og højskole. Produktet var på plads. Nu var humøret højt og jeg kunne tage de første skridt mod at starte en virksomhed og drøm om, med et kreativt mindset, at skabe personlige kunst- og designprodukter. Det blev startskuddet til BB Designmind.

I dag er nogle af produktets detaljer finjusteret i konstruktionen og optimeret i produktionen og nye byer kommer løbende til i sortimentet. Jeg arbejder hver dag på at gøre BB Designmind endnu stærkere, som bygger på værdierne, hvor det hele startede - det personlige og unikke design.

Køb nu

"Kultur, historie, erhverv og turisme"

Søren Boiesen